Wie wordt de Groesbeekse Maestro?

Zes prominente inwoners van Groesbeek wagen zich op 13 en 14 januari aan een kunststukje. Ze staan als dirigent voor fanfare Jubilate Deo uit Breedeweg.

De muziekvereniging viert in 2024 haar 75 jarig jubileum en opent het jubileumjaar met haar eigen versie van het populaire televisie programma Maestro. Daarin worden bekende Nederlanders in korte tijd klaargestoomd om een orkest muziekstukken zo goed mogelijk te laten spelen.

Een keiharde afvalrace, zoals op televisie, zal het niet worden. Er is wel een jury, maar die zal op een deskundige en een ludieke wijze zijn mening geven.

De jury bestaat uit Mieke vd Ven (dirigente Trente Plus), Andrew Helder (ook een prominente Groesbeker) en Mariska Brienen (dirigente van Fanfare Jubilate Deo).

Op zaterdag 13 januari zullen voor het orkest verschijnen: Ria Wijers (Ria van de Comm), Angela Rikken (van het cafetaria in Breedeweg) en John Jacobs (vooral bekent van begrafenissen en de brandweer).

Op zondag 14 januari is de beurt aan: Eline de Valk (ex-prinses Ummenie), Toon Schoofs (van de sporthal) en Erik Weijers (wethouder gemeente Berg en Dal)

Alle 6 de maestro’s hebben een coach en zijn al druk aan het oefenen.

Uiteindelijk komen er op 13 en 14 januari 2 finalisten uit de bus, zij zullen op 28 juni 2024 tijdens ons jubileum weekend strijden om de titel:

DE GROESBEEKSE MAESTRO

De concerten zijn:

13 januari 2024 om 20.00 uur en op 14 januari 2024 0m 14.00 uur in zaal De Sleutel Bredeweg 71 te Groesbeek.

Kaartjes a €2,– per persoon verkrijgbaar op donderdagen tussen 19.30 en 22.00 uur in zaal De Sleutel of reserveren via groesbeeksemaestro@gmail.com