Op zaterdagavond 26 november reisden de slagwerkgroep en het fanfare-orkest af naar het Brabantse Elshout. Daar verzorgden zij op uitnodiging van de plaatselijke fanfare Eendracht Maakt Macht een concert in Gemeenschapshuis ‘t Rad. Een jaar eerder was deze vereniging al eens te gast in Groesbeek.

De avond werd geopend door Fanfare EMM. Zij brachten een mooi gevarieerd programma waarin zij naast enkele concertwerken ook popnummers ten gehore brachten. Zo was deze avond onder meer een medley van Stromae en het nummer Nobody’s wife van Anouk te horen.

Als tweede verscheen het fanfare orkest van Jubilate Deo ten tonele. In voorbereiding op het nieuwjaarsconcert (13 en 14 januari) speelden zij een aantal muziekwerken die ook tijdens het nieuwjaarsconcert gemaakt zullen worden. Zo werd afgetrapt met de openingsmars Jubilus en het concertwerk At World’s End. Het programma werd vervolgd met Against all odds waarin Harm Gorter als solist op saxofoon nadrukkelijk te horen was. Het fanfare-orkest sloot zijn programma af met het popnummer You can leave your hat on van Joe Cocker en Music from the Incredibles met muziek uit de gelijknamige film.

De slagwerkgroep van Jubilate Deo sloot de avond af en evenals het fanfare-orkest speelden zij ook enkele nummers die tijdens het nieuwjaarsconcert gespeeld zullen worden. Geopend werd met het muziekwerk A cozinha de festiliana braziliana. Hierna waren achtereenvolgens She’s not there van Santana en een arrangement met muziek uit de film Tarzan te horen. Het programma werd afgesloten met het energieke Always Drums. Speciaal vermelden nog voor Mariska Brienen die bij het nummer Tarzan inviel voor Ans Cornelissen en de klokkenspel partij voor haar rekening nam.

Teruggekeken kan worden op een geslaagd concert.