Nieuwjaarsconcert valt in de smaak

Op zaterdag 14 en zondag 15 januari vond het traditionele nieuwjaarsconcert van Fanfare Jubilate Deo plaats. Het concert stond dit jaar in het teken van de muzikale talenten binnen de vereniging. Diverse muzikanten en sympatisanten van de vereniging lieten met hun solo-optredens zien wat zij in hun mars hebben.

Zo speelde Yoeri Bekers op piano het nummer The Ludlows waarin hij begeleidt werd door het fanfare-orkest. Harm Gorter wist het publiek te bekoren met zijn solo-optreden op alt-saxofoon bij het nummer Against all odds. Natuurlijk mocht het leerlingenorkest ook niet ontbreken. Zij wisten de lachers op hun hand te krijgen met de Cyber Young Band waarin een speciale rol was weggelegd voor de gekke, verstrooide uitvinder Nol de Bruin.

De verschillende muziekwerken wisselden elkaar in hoog tempo af en het muziekprogramma was dit jaar bijzonder gevarieerd te noemen. Zo liet het fanfare-orkest zien dat zij ook kunnen klinken als een heuse hard-rock band. Begeleidt door Marcel Janssen (New Leaf) op gitaar speelden zij de Deep Purple Medley van de gelijknamige Britse hardrockband. Dit nummer viel zeer in de smaak bij het publiek.

Marcel liet bij het nummer She’s not there van Santana, dat hij speelde met de slagwerkgroep, nogmaals horen wat voor gitaarvirtuoos hij is. Dit nummer kon op veel bewondering vanuit het publiek rekenen. De slagwerkgroep liet zich hierna ook nog horen met het energieke Always Drums, een medley van nummers van Nederland’s bekendste slagwerkgroep: Slagerij van Kampen. Het concert werd door het fanfare-orkest en slagwerkgroep afgesloten met het muziekwerk Backdraft.