GROESBEEK/BEEDEWEG – De eerste editie van de ‘Gruusbêkse Passion ‘is een groot succes geworden wat zeer zeker voor herhaling vatbaar is. Zowel op vrijdagavond 19 april als op zaterdag 20 april was de kerk in de Breedeweg te klein om alle belangstellenden te kunnen herbergen.

Op beide dagen was de Gruusbêkse Passion helemaal uitverkocht en hebben in totaal duizend mensen de Passion bijgewoond. Het was een spektakel van fanfare Jubilate Deo dat zijn weerga niet kent. De twee initiatiefnemers Marcel Toonen en René Janssen, die al vanaf eind 2017 met het idee aan de slag zijn gegaan, kregen dan ook een staande ovatie. Beide initiatiefnemers kregen het bijna te kwaad toen Jezus (Bas Wegh) ‘Who wants to live forever’ op het podium zong samen met fanfare (Jubilate Deo), band (Music on Demand) en koor (Trente Plus). In totaal met 85 man. Terecht kregen alle deelnemers na afloop een staande ovatie die minuten lang duurde. ‘We wilden eerst het Passion-spektakel op het kerkplein gaan organiseren maar daar kwam zoveel bij kijken dat het ondoenlijk was om het allemaal uit te voeren. Toen hebben we contact gezocht met het kerkbestuur, dat ons de volledige medewerking verleende.’

Op beide avonden was de Gruusbêkse Passion rond 21.15 uur afgelopen, waarna bijna alle bezoekers over het verlichtte pad naar verenigingsgebouw De Sleutel togen om na te kuieren over dit fantastische schouwspel ter ere van 70 jaar fanfare Jubilate Deo. Gezien het grote succes wordt de Gruusbêkse Passion over drie jaar weer gehouden, in 2022. Het heeft in ieder geval fanfare Jubilate Deo geen windeieren gelegd.